Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

X.A.N.A

X.A.N.A on tekoäly, joka yrittää päästä ulos supertietokoneesta ja vallata maailman.
X.A.N.A oli alun perin Franz Hopperin luoma Multiagenttijärjestelmä, jonka hän nimesi X.A.N.A:ksi. Ohjelmassa oli kuitenkin bugi, jonka vuoksi Franz menetti sen hallinnan ja X.A.N.A:sta tuli paha.
X.A.N.A pystyy vaikuttamaan ulkomaailmaan Lyokon tornien kautta. X.A.N.A yrittää myös saada Aelitan muistista Lyokon avaimet ja päästä supertietokoneesta. Aelita kuolee, jos X.A.N.A saa kaiken muistin.
X.A.N.A:n aseena ovat hirviöt, kuten blokki, tarantella, megatankki, kankrella, rapu, manta, herhiläinen, matelija, ja meduusa, joita vastaan Lyokosoturit taistelevat Lyokossa.

Meduusa varastaa Aelitan muistia käyttämällä Xanan luomia lonkeroita, joilla se saa Aelitan X.A.N.A:n valtaan Lyokossa. Myöhemmin mukaan tulee muitakin hirviöitä.
Willian oli yksi X.A.N.A:n pahimmista aseista, kunnes se menetti hänet. Viides sektori on X.A.N.A:n koti. X.A.N.A kuitenkin tuhottiin lopulta jaksossa 94. X.A.N.A.n aktivoima torni on punainen.

X.A.N.A:n merkki:

 

Hirviöt

X.A.N.A on luonut hirviöitä estääkseen Lyokosotureita ja varsinkin Aelitaa pääsemästä torniin. Hirviöitä on kahdenlaisia, lentäviä ja maahirviöitä ja sitten on ne hirviöt, jotka ovat Digimeressä.

Maahirviöt:
Kankrella (Kankrelat)
Blokki (Blok)
Rapu (Krab)
Megatankki (Megatank)
Tarantella (Tarantula)
Matelija (Creeper)
Vartija (Guardian)
Meduusa (Scyphozoa)
Kolossi (Kolossus)

Ilmahirviöt:
Herhiläinen (Hornet)
Manta (Mantas)

Digimeren hirviöt:
Kraakki (Kongres)
Hai (Shark)
Kalamar (Kalamar)

©2019 Code Lyoko-kerho - suntuubi.com