Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

~Lyoko~

Lyoko on supertietokoneessa oleva virtuaalimaailma. Jeremy löysi supertietokoneen vanhasta tehtaasta etsiessään osia robottiinsa. Hän käynnisti tietokoneen, josta hän löysi Lyokon. Lyokon maailmaan pääsee supertietokoneeseen liitettyjen "skannereitten" avulla, joka muuttaa ihmiset dataksi ja siirtää heidät virtuaalimaailmaan. Skannereita on yhteensä kolme kappaletta. Supertietokonetta osaavat käyttää aluksi vain Jeremy ja Aelita, kunnes Jeremy pitää "pikakurssin" supertietokoneen käytöstä, jotta muutkin osaisivat käyttää sitä edes jotenkuten, sillä se on välttämätöntä Lyokoon pääsemiseksi.

Lyokon virtuaalimaailmassa seikkailevat pääasiassa Ulrich, Odd, Yumi ja Aelita. Myöhemmin sinne menevät myös William, sekä kaksi kertaa Jeremy, joka ei halua käydä siellä enempää, jottei X.A.N.A voisi vallata hänen mieltään, kuten ensimmäisellä kerralla.

He yrittävät tuhota maailman valloitusta yrittävän tietokoneohjelma X.A.N.A:n. X.A.N.A pystyy hyökkäämään todelliseen maailmaan käyttämällä eräänlaisia torneja, jotka sijaitsevat eri puolilla Lyokoa.
Kun X.A.N.A aktivoi tornin, hän pystyy ottamaan esim. Tavallisia ihmisiä hallintaansa ja antamaan heille käyttöön yliluonnollisia voimia, kuten kädestä tulevan sähköpurkauksen.

Lyokossa on sektoreita, joissa kaikissa on torneja. X.A.N.A yrittää käyttää kaikkien alueitten torneja. Onneksi Jeremylla kuitenkin tutka, jolla hän näkee tornien olinpaikan.
Lyokon sektorit ovat: Jäätikkö, Metsä, Aavikko, Vuoristo ja Viitossektori, joka tunnetaan myös nimellä Carthago, Xanan koti.
Viitossektorissa on paikka, josta voi etsiä tietoa X.A.N.A:sta käyttöliittymän avulla. Käyttöliittymä on tietynlainen ohjelma, jota Aelita pystyy käyttämään.

Viitosektorissa on myös omat alueensa, jotka ovat kuin sektorit, mutta paljon pienemillä alueilla.
Alueet ovat: Areena, sektori, Lyokon suurisali/Lyokon sydän, hissi ja Taivaan kupoli (käyttöliittymä sijaitsee täällä.)
X.A.N.A:n tuhoaminenkin tehtiin Taivaan kupolista.

Lyokoon he menevät puolustaakseen maailmaa X.A.N.A:lta. Useimmiten, kun he ovat Lyokossa, he ovat siellä "deaktivoimassa"(poistamassa X.A.N.A:n käytössä olevia) torneja, johon pystyy vain Aelita. Tästä tuleekin nimi Code Lyoko, joka tarkoitta koodia, eli sanaa Lyoko, jonka Aelita kirjoittaa torneissa "deaktivoidakseen" ne.

X.A.N.A ei päästä heitä kuitenkaan aivan helpolla ja lähettää heidän kimppuunsa hirviöitä. Lyokoon ei pääse ilman skannereita, jotka sijaitsevat vanhassa tehtaassa, tietokoneen alapuolella olevassa huoneessa. Tehtaaseen he menevät useimmiten viemäriverkoston kautta, johon he pääsevät helposti, vaikka kesken koulupäivän.

Kun he ovat "deaktivoineet" tornin, joka on X.A.N.A:n vallassa, he pystyvät kuitenkin palaamaan takaisin aikaan, jolloin X.A.N.A ei ollut tehnyt mitään eikä kukaan muu muista mitään tästä. Aikahyppyjen huono puoli on se, että ne vahvistavat X.A.N.A:a, jonka Jeremy tajuaa vasta toisella kaudella, kun X.A.N.A hyökkää tekemällä monta aikahyppyä peräkkäin. Sen vuoksi niitä aletaan käyttää vain niissä tilanteissa, joissa se on välttämätöntä Lyokon salassapysymisen vuoksi.

 

~Skidbladnir, virtuaalimaailman sukellusvene~

Skidi eli Skidbladnir on Jeremyn ja Aelitan luoma "sukellusvene", jolla Lyoko-soturit voivat matkata Digimeressä (verkkoon).

Skidi kantaa mukanaan neljää navskidiä (Williamille oli varattu yksi mutta kun hän oli X.A.N.A:n vallassa hän sai oman jonkun verran tehokkaamman "navskidin" jonka X.A.N.A loi Williamille), joilla Odd, Yumi ja Ulrich tappavat Digimeren hirviöitä. Kalanruotoja, Haita, Saksetteja ja joskus jopa Williamia.

Aelita ohjaa Skidiä. Skidbladnir on väriltään harmaa, mutta siinä on kyllä vivahteita violetista ja pinkistä.
X.A.N.A yrittää tuhota Skidin, jolla Lyoko-soturit pääsevät kopioihin, X.A.N.A.n luomiin kopioihin Lyokosta.
Skidi kuitenkin tuhoutuu jaksossa, jolloin William pääsee maahan omilla kyvyillään, ei XANA:n hallitsemana.
Skidiä pidetään viitos-sektorissa.

©2019 Code Lyoko-kerho - suntuubi.com